Els tepuyes del sud de Veneçuela, muntanyes amb parets verticals i cims plans, brinden als viatgers l'oportunitat única de sentir-se exploradors: la major part d'aquestes meravelles naturals mai ha estat visitada causa de la seva poca accessibilitat. Els tepuyes són altiplans especialment abruptes de l'Escut guayanés a Sud-amèrica, que es troben puntuamente a Veneçuela. Elevant-se per sobre d'un bosc circumdant, els tepuyes tenen escarpes gairebé verticals, i molts d'ells s'eleven a més de 1.000 metres per sobre de la selva. I encara que els tepuyés semblen deserts, en realitat ofereixen una biodiversitat impressionant i única: al voltant d'un terç de les espècies de la flora no es troba en cap altra part del món.


Es considera que més del 90% dels tepuyes no ha estat trepitjat per l'home, amagant misteris i una gran quantitat d'espècies biològiques i tot sense descobrir. Tanta inaccessibilitat i misteri han donat lloc a llegendes i fins i tot van inspirar a artistes.



Es creu que precisament la muntanya Roraima -amb les seves petites cascades i dipòsits naturals de quars, la seva vegetació frondosa, coves i llacs- va inspirar la novel·la 'El món perdut', d'Arthur Conan-Doyle. RT.COM